Przepis pochodzi z ksiazki Siostry Anastazji.
Biszkopt
6 jajek
1 szkl cukru krysztalu
3/4 szkl. maki maki pszennej
2-3 lyzki kakao
1 lyzeczka proszku do pieczenia.
Bialka ubic na sztywno,dodac zoltka i cukier.Dodac make wymieszana z proszkiem do pieczenia na koncu kakao i calaosc lekko wymieszac.Piec w 160-180 °C ok 30- 40 min.
DODATKI
1 op.okraglych biszkoptow,pol malego sloika powdel sliwkowych, dowolne owoce i 3 galaretki (koloru owocow) Ja troszke zmienilam i dalam wisnie i kolorowe galaretki.
Biszkopty posmarowac powidlami i skleic po dwa. Polowe ciasta biszkoptowego wylac na blaszke ,rozlozyc sklejone parami biszkoty ,i zalac pozostala czescia ciasta. i upiec jak powyzej w przepisie.
MASA BUDYNIOWA
1/2 litra mleka
25 dag masla
2 budynie waniliowe bez cukru
cukier do smaku
Ugotowac budyn , przestudzony utrzec z maslem.
PRZELOZENIE CIASTA
Ciasto biszkoptowe-masa -owoce -galaretka.
dodane na fotoforum: