Milego dnia
0,5kg maki
szkl cukru
1 kostka masla lub margaryny
4 zoltka
2 lyzeczki proszku do pieczenia
2 lyzki kwasnej smietany
1 litrowy sloik prazonych jablek
2 duze budynie waniliowe lub smietankowe
Z podanych skladnikow zagniesc ciasto,podzielic na polowe.Jedna czesc wylozyc na blache druga do lodowki ( ja podpiekam 12 min).Na ciasto wylozyc jablka, budyn goracy,.Druga czesc ciasta zetrzec na tarce lub pokruszyc.
Ubic bialka z 4 lyzkami cukru,wsypac 2 lyzki wiorkow kokosowych i 1 lyzke maki ziemniaczanej.
Piec 50 min ,w temp.180°C.Po wystudzeniu do lodowki.
Dodam tylko ze ja do kazdego ciasta robie zamienniki i zamiast zwyklego cukru daje stevia.
Lidziu zapewniam ze nie pieke codziennie ,chociaz lubie.
dodane na fotoforum:
ania03 2014-01-17
i ja niby pracuś?:)hihi a TY nie lepsza Podlasianka:)same smakowitości nam ciągle serwujesz:)
evita 2014-01-17
ja też się poczęstuję... dziękuję Izo...
Niech każdy dzień staje się piękniejszy
a każda chwila, która pojawia się w Twoim życiu...
przeobraża się w wielkość jaką jest... Szczęście.
Pięknego dnia, pozdrawiam... :)
renia37 2014-01-17
POZDRAWIAM SERDECZNIE
niusia1 2014-01-17
pyszne ciasto- mam podobny przepis;
izolden 2014-01-17
Ale pyszności Izko......zawsze wieczorem muszę to zobaczyć jakbym nie mogła rano....wtedy chętnie bym się poczęstowała.....hihihihi.Pozdrawiam.
anetka 2014-01-17
A dziekuje Synus rosnie za 10 dni 4 miesiace ach czas leci Slodziak smieszek pozdrawiam
badi08 2014-01-18
wow jaka pyszność Izuniu ! dzięki serdeczne za przepis , zrobię na niedzielę , chociaż nie wiem czy mi wyjdzie ??? całusy i uściski paaaaaaaaa
stasia8 2014-01-18
U Ciebie zawsze pyszne ciasto można dostać...
Pozdrawiam serdecznie...miłego wieczoru:))
kimeraj 2014-01-18
No kochana, pierożkami Cię poczęstowałam, więc teraz oczekuję ciastowego rewanżu :)
Spokojnej nocki Izuniu i leniwej niedzieli :) Buuuziii :*