MAZURSKIE  FARSZYNKI

MAZURSKIE FARSZYNKI

Ciasto:
1 kg gotowanych ziemniaków
200-. 300 gr. mąki ziemniaczanej
2 jajka
Sól
Farsz
kiebasa
pieczarki
1 cebula
sol ,pieprz
:
Cebule pokrojona w kostke podsmazamy z kielbasa i drobno pokrojonymi pieczarkami .Doprawic sola i pieprzem.Ugotowane ziemniaki przepuszczamy przez maszynkę, wbic 2 jajka, mąkę ziemniaczaną oraz sól do smaku. Odrywac, male kawalki , na każdy kawałek nakładamy farsz, zawijamy i formujemy kotlety. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Zobic dowolny sos ,ja zrobila

astra40

astra40 2020-12-12

Mniam.....jakie rarytasy!

choco13

choco13 2020-12-12

Pychotka:)

anad60

anad60 2020-12-12

o matko ale to musi być pyszne.....mniam *;*

maria10

maria10 2020-12-13

.... ten sosik na pewno bardzo smakuje.... trzeba mi odpisać sobie ten przepis.... czasem nie mam pomysłu to zaglądam do przepisów odgapionych od Ciebie i mogę zaskoczyć jak mię goście nawiedzą..... gorąco dziękuję i życzę wspaniałej niedzieli..... :)))))

adam24l

adam24l 2020-12-14

Smacznego.
Miłego poniedziałku.

adam24l

adam24l 2020-12-15

Miłego wtorku i środy.

gama32

gama32 2020-12-17

Na obiad sam raz ale zamiast tej kiełbasy moze byc mięso mielone lub inny farsz pozdrawiam serdecznie i życzę miłego dnia

adam24l

adam24l 2020-12-18

Miłego weekendu.

dodaj komentarz

kolejne >