kora orzechowa
8 białek
20 dkg.cukru
3 żółtka
10dkg orzechów mielonych
10 dkg orzechów siekanych
10 dkg kokosu 10 dkg rodzynek
1łyżka mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Białka ubić dodać cukier pod koniec żółtka i resztę składników
Mąką posypać orzechy.Upiec dwa placki na dwóch jednakowych blaszkach
35-40 minut w temp.160
Krem:
1 puszka brzoskwiń
1,5 kostki masła
2 galaretki
Sok z brzoskwiń zagotować z 3 łyżkami cukru,
2 budynie śmietankowe rozpuścić w 3/4 szklanki wody
i łyżkę mąki pszennej i 5 żółtek wymieszać i wlać na gotujący sok z brzoskwiń-robimy budyń
Delicje nasączone kawą ub spirytusem
Masło utrzeć z budyniem
Na placek dać połowę kremu, na to delicje nasączone
na to część masy,na to ciasto,masa,poukładać brzoskwinie
i zalewamy galaretką
dodane na fotoforum:
wesolla 2009-01-27
ale fajnie można coś upiec są przepisy,,,super ciasta pięknie i pysznie wyglądają.