może nie wygląda fotogenicznie ale naprawdę jest pyszne ;)jedna z wersji.
3bit:
3duże paczki herbatników,puszka mleka skondensowanego słodzonego(lub gotowa masa krówkowa),2 budynie śmietankowe lub waniliowe(ale następnym razem spróbuję z masą karpatka;), 0,5l mleka,2 śnieżki,2/3kostki masła,300ml śmietanki30%,polewa czekoladowa
wykonanie:
Mleko skondensowane gotować ok.2,5godz,trochę ostudzić(jeśli używamy gotowej masy to z kolei zanurzyć puszkę w gorącej wodzie,co ułatwi wyłożenie masy).Budynie ugotować z cukrem,przestudzić i połączyć z masłem.Śmietankę ubić na sztywno ze śnieżkami.
Ułożenie:
warstwa herbatników-masa karmelowa-warstwa herbatników-masa budyniowa-warstwa herbatników-bita śmietana-warstwa herbatników-polewa
włożyć do lodówki na kilka godzin,a smakuje najlepiej po 2,3 dniach :)
dodane na fotoforum:
elcia72 2010-03-14
widzę przepyszne ciacho , ale mi ślinka leci , czy mogę prosić o przepis, pozdrawiam ;)))
izabeti 2010-03-14
o ....widzę coś pysznego .....pychotka ,dziękuje za wizytę ,pozdrawiam.
zojka11 2010-03-14
jadlam jest pyszny !! oczywiscie bez kawy sie nie da :):)
kot54 2010-03-14
chyba spróbuję zrobić,wygląda tak smakowicie,pozdrawiam.
czarna3 2010-03-15
Hej Aguś :) to ciasto smakuje dobrze po 2-3 dniach? a gdzie by tyle poleżało? :))) takie smakołyki znikają szybko :))) buzia
thorn 2010-03-15
Wow...przecież to bomba kaloryczna ;).
elcia72 2010-03-15
Pozdrawiam cieplutko , miłego wieczorku....
anana57 2010-03-16
re: Oj posypało i to za wiele dni -20 cm min, ale mamy nadzieję ,że ponoć to ostatnie podrygi zimy....oby