Camembert z bazylią i czosnkiem- na ciepło...mniam, mniam, mniam...uwielbiam! Pomidorek, swojski chleb i kolacja gotowa.
A teraz będzie reklama...
Krążek sera ( przetestowałam wiele, najlepszy z Biedronki...) z jednej strony posmarować cieniutko olejem. Na to przecisnąć przez praskę 1 duży ząbek czosnku, ułożyć świeże liście bazylii lub dać suszoną- ilość wg uznania. Owinąć albo w folię aluminiową, albo w to samo sreberko, z którego ser odwinęliśmy. Do piekarnika nagrzanego do 150-160 st. włożyć ser i trzymać w cieple ok.30 min.
A potem cudeńko odwinąć i zjeść ze smakiem, najlepiej z dodatkiem sałatki z pomidorów, ogórków etc.
Gdyby nie te kalorie, to jadłabym go bardzo, bardzo często.
Życzę smacznego :)
dodane na fotoforum:
danka1 2012-11-09
same pyszności
lonicera 2012-11-09
no własnie dzis zjadlam taki na zimno a na ciepło to niby ze z patelni??czy jak nie jadlam takiego a kusi ze jutro drugi przeznacze na cieplo jak podzielisz sie przepisem;)
alkaa 2012-11-09
tak go jeszcze nie jadłam...lubię w panierce ...albo bez i z żurawiną ...dzięki za podpowiedź...
o40na 2012-11-10
Beatko, znowu super pomysł. uwielbiam ten serek, ale na ciepło jeszcze nie jadłam :))
kofta73 2013-05-29
Przecież już tu byłam ;D, ino komentarza nie zostawiłam a powinnam była, bo żarełko wygląda wyśmienicie :)
Dziękuję i pozdrawiam :)