To ciasto robi się tak rach, ciach, ciach ;)
Gosia -jesorek, przypomniała mi,że takowe ciasto można naprędce zrobić. No to upiekłam. Stwierdzam, że im bardziej robię coś na "odpierdziel" tym lepsze to to wychodzi ;) Dziś Cielaczek na konfiturze agrestowej.
https://www.garnek.pl/intma43/15147143/zapraszam-na-slodkiego-cielaczka.
jesorek 2012-12-16
no rewelacyjnie wygląda, ciekawe jak mi wyjdzie ;)nastawiam sie na sobote do pieczenia ciast ;)
intma43 2012-12-16
Gosiu, wyjdzie na 100%, bo w tym przepisie nie ma żadnej filozofii ;) Wystarczy do michy wrzucić produkty, dodać trochę serca i ...ciacho gotowe :)
limba 2012-12-16
bo to tak w kuchni jest ! :)))))))))))))
pozdrawiam cieplutko :)
danka1 2012-12-16
wygląda apetycznie.
iwanka1 2012-12-16
A gdzie można kupić tą konfiturę agrestową? Ja mam ciasto na święta też z tą konfiturą i robię ją sama a chętniej bym ją kupiła:)))
iwanka1 2012-12-16
To tak jak ja robisz sama bo nigdzie jej nie można kupić od lat.
violinka 2012-12-16
zgadzam się Beatko z Tobą w 100% jak się coś robi na odpieprz zawsze wychodzi super a ciasto mniammmmmmmmmm muszę wybróbować pozdrawiam serdecznie
claud18 2012-12-16
Mmmm, jakie smakowite:))) B.lubię takie ciacha, pozdrawiam :)
ondra 2012-12-18
Pięknie wyszedł Ci ten cielaczek. Nawet nie wyobrażasz sobie jak się cieszę, że jesteś i że mogę czerpać z Twoich pomysłów.
A jak moja rodzina się cieszy...
Pozdrawiam serdecznie i proszę o następne pomysły :)))
isia2 2012-12-24
zgadzam się z ta teorią, mój makowiec na świe anie wyszedł pięknych , choć się starałam, ale i tak swojski smakuje najlpiej!
marswin 2012-12-30
Ty robisz Cielaczka,ja Słodziaka,a przepis ten sam,ale jest przepyszny:) Pozdrawiam serdecznie