Moje zmysły zostały pobudzone zapachem tego ciasta. Nie wytrzymałam...nakroiłam brzeg...i teraz czekam, co by ciacho odparowało.
https://www.wielkiezarcie.com/recipe59657.html
ps.Dałam swojskie dżemy z czarnej i czerwonej porzeczki :)
dodane na fotoforum:
isia222 2014-03-15
smak mojego dziecinstwa...., wielokrotnie probowalam go upiec, ale nigdy mi nie wyszla ta pianka taka piekna! Mozesz mi podpowiedziec, co do niej dodajesz? proporcje cukru do jajek i w jakie temperaturze pieczesz calosc, jak dlugo?
kris13 2014-03-15
piekłam na święta...bardzo go lubię,a najbardziej z powidłami śliwkowymi lub rabarbarem ;):)
danka1 2014-03-15
Pięknie się prezentuje
lulka1 2014-03-15
jedno z lepszych ciast ,a jak ktoś ma własne czarne porzeczki to niebo w gębie :))
..pięknie Ci wyszło :))
tesla 2014-03-15
Obcinam piętkę (a raczej piętę - bo duża) z każdego placka zaraz po wyjęciu z pieca i zjadam ciepłą. Czasami mam wspólników. Okrągłych ciast nie napoczynam.
ania03 2014-03-16
pozdrawiam...lubię to ciasto..
alasu 2014-04-18
Tęczowych Pisanek,
na stole pyszności,
mokrego Dyngusa
i wspaniałych gości.
Niech to będzie czas uroczy,
życzę miłej Wielkiej Nocy !!!