- świeży szpinak baby- ilość dowolna
- 20-30 dag miąższu arbuza w kostkę
- awokado w plasterki
- małe kulki mozzarelli
- pomidorki koktajlowe ( z braku takich dałam normalne, duże, pokrojone na kawałki)
- 10 dag prażonych orzechów włoskich
Sos: 1 łyżka ostrej musztardy+1 łyżka miodu+ 1 łyżka octu winnego+ 1 łyżka oliwy
Składniki do miski, lekko przemieszać, polać sosem, wstawić na 1-2 godz.do lodówki, a potem jeść, jeść i jeść ;)
dodane na fotoforum:
ewjo66 2015-11-27
soczyście i smacznie..choć jeden składnik bym ominęła..a mianowicie avokado...kiedyś się zraziłam, bo było bardzo niesmaczne..takie mydlane..i w zasadzie nie wiem jakie kupować...czy mają miękkie czy twarde...
anna64 2015-11-28
lubię takie...
Każdego dnia doświadczam cudu - znam cię o jeden dzień dłużej… życzę słonecznej i radosnej soboty… http://www.tapeciarnia.pl/tapety/normalne/206141_filizanka_kawy_serduszko_ziarna_lawka.jpg
frykasy 2015-11-29
Pyszna sałatka też taką robiłam latem.....lecz skóra na pomidorach niedopuszczalna przynajmniej u mnie, pozdrawiam:)))