Składniki:
na każdą osobę 1 spore, słodko-winne jabłko, oraz dodatkowo: powidła śliwkowe, rodzynki, 1 budyń waniliowy, 1/2 litra mleka, 1 łyżka masła, 4 łyżki cukru, 1 dojrzały owoc granatu
Jabłka umyć, wydrążyć delikatnie ze środka pestki i łuski, tak, aby nie wydrążyć jabłek na wylot. Wydrążone środki napełnić rodzynkami i powidłami. Ułożyć jabłka w żaroodpornym naczyniu. Ugotować budyń wg przepisu na opakowaniu i gorącym zalać przygotowane jabłka. Na wierzch posypać wydrążone pestki granatu. Piec pod przykryciem ze 20 min, odkryć i piec jeszcze ok.10 min.
Życzę smacznego!
dodane na fotoforum:
ksiezna 2009-10-08
Pysznosci)))))))))
vesper5 2009-10-09
łooooł...zaszalałaś Beatko !!!
stasia8 2009-10-09
Piekłam jabłka z rodzynkami i konfiturą...ale w takiej wersji jeszcze nigdy...pieczone jabłuszka są pyszne...
piatal 2009-10-15
no i jeszcze granat,,,nie jadłem,,przyznam sie,,ale chciałbym spróbować,,smacznego,,,,