Szukałam w necie przepisów na sosy warzywne i kiedy przeczytałam już nie wiem ile to wyszedł mi taki:
warzywa jakie akurat mamy w domu pokroić w kostkę, słupki lub zetrzeć, podsmażyć, udusić lub ugotować i doprawić.
Można dodać kukurydzę, groszek itp. z puszki, zieleninę
i przyprawy jakie lubimy.
Bardzo pasuje mi do tego ostra papryczka, czosnek, smażona cebula, pieprz, majeranek itd.
Zrobiłam sporą ilość - będzie na kilka razy i każda porcja będzie z innymi dodatkami czyli będzie miała trochę inny smak i zapach.
Można ten sos oczywiście zmiksować ale czy będzie wyglądał i smakował lepiej?
dodane na fotoforum:
babcia1 2017-02-07
o kurcze same pyszności bardzo lubię warzywa
ewjo66 2017-02-08
kolorowe warzywa to sama radość :-)...przynajmniej jak dla mnie...sorry...dla nas obu...:-)))
wczoraj zrobiłam sobie pastę do chleba z cukinii, kawałka selera, połowy papryki i garści oliwek i kaparów...wszystko poza oliwkami i kaparami usmażyłam na oleju ryżowym i później wszystko *zblendowałam*...nawet nie soliłam....jest dobre :-)
po południu wstawię fotencje...:-)))
re:kolano dobrze, ale gorzej, że jestem naciągnięta jak struna...bo jak padłam na prawe kolano, to lewa noga gdzieś sobie odjechała w tył i bok...:-))))