Sushi -pokaz byłam i smakowałam:)

Sushi -pokaz byłam i smakowałam:)

Składniki
Przy robieniu sushi kluczową sprawą jest jakość składników, muszą być świeże i dobrze przygotowane oraz osuszone (np. papierowym ręcznikiem)

Ryby
Podstawa to ryby. Dobra ryba to klucz do sukcesu.

Jak mamy dobre i pewne źródło kupujemy ryby świeże.
Nie kupujemy ryb w marketach.
Lepiej kupić rybę mrożoną niż nie świeżą.
Nie powinno się jeść na surowo ryb słodkowodnych.
Ryby, które są dostępne tylko mrożone np. ryba maślana - kupujemy mrożone, nierozmrażane w sklepie.
Węgorza nie jemy na surowo, ma trującą krew.

ewakb

ewakb 2013-11-24

mądre rady dajesz Jagódko ,miłego wieczorku

jaworr

jaworr 2013-11-24

Ciekawy opis o rybach.....nie jadłam surowej ryby...

tenia45

tenia45 2013-11-24

Potrzeba troche wprawy...

reni51

reni51 2013-11-24

nigdy nie widziałam jak to się robi.

icioo

icioo 2013-11-24

nawet mi smakuje

gogogo

gogogo 2013-11-25

a to ciekawe hmm ja robię trochę inaczej , uwielbiam sushiiii i ryby ogólnie tyż :)))

(komentarze wyłączone)