MUFINKI PIERNIKOWE Z MARMOLADĄ BRZOSKWINIOWĄ:))

MUFINKI PIERNIKOWE Z MARMOLADĄ BRZOSKWINIOWĄ:))

Muffiny piernikowe

2 i ½ szklanki mąki
pół kostki masła
2 jajka
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
2-3 łyżki cukru
1 szklanka mleka
2-3 łyżki miodu
1 łyżka przyprawy do pierników
1 łyżeczka cynamonu
garść rodzynek
szczypta soli
50 g + 2 łyżki słupków migdałowych do posypania na wierzchu

nagrzewamy piekarnik, a jajka roztrzepujemy z mlekiem. Roztapiamy masło, dodajemy do niego miód i czekamy aż się rozpuści, a następnie mieszamy wszystko z mlekiem i jajkami. W misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia, przyprawami, solą i cukrem. Dla lepszego koloru można dodać trochę kakao. Wsypujemy rodzynki i słupki migdałowe. Płyny łączymy z mąką i dokładnie mieszamy. Ciastem wypełniamy foremki, wierzch posypujemy słupkami migdałowymi. Pieczemy 20-25 minut.
ja dawałam orzechy włoskie zamiast migdałów

dodane na fotoforum:

stasia8

stasia8 2012-01-05

Na pewno smaczne ja uwielbiam ciasta o zapachu korzennym.....

rabinia

rabinia 2012-01-05

To coś dla mnie pycha ,,,,udanego dnia

plamka1

plamka1 2012-01-05

Ania kusisz mnie :-)) hi hi ja chcę choć jedną :-)

jeanne

jeanne 2012-01-06

Oj Aniu, to coś dla mnie ...
Muffinki to moja domena hahhaah
Twoje są wspaniałe,pięknie wyrosły, dzięki za przepis;-))))

lanta21

lanta21 2017-12-12

super

dodaj komentarz

kolejne >