Po zdjęciu siatki wędliniarskiej i ściereczki wędlinę obtoczyć w sproszkowanej słodkiej papryce. Przechowywać w lodówce i kroić na baaardzo cienkie plasterki.
I teraz wyjaśnię Wam czemu tę wędlinę nazwałam MĘŻA KORONA:
BO DOBRA ŻONA, która sama nie lubi mięcha, ale poświęciła się i napracowała, żeby mężuś miał pyszną i zdrową wędlinkę na kanapusie do pracy, TO MĘŻA KORONA!! Czyż nie...??!! :D :D
izolek 2013-11-06
Wygląda suuuuuuuuuuuuuuuuuuuper!
Bardzo lubię surowe wędliny.
Mam tylko z ciepłym miejscem w kuchni - może przy grzejniku w pokoju?
Zrobię to - jeżeli nie wyjdzie to cóż...
elle54 2013-11-07
Zaciekawił mnie przepis .Z tego co zrozumiałam przygotowanie tej wędliny trwa trzy dni . Cukier zmywamy go po 16 godz, potem solimy i zmywamy ją po 24 Potem w przyprawy , które zmywamy znów po 24 , czy tak ? Siatki wędliniarskie można gdzieś kupic czy należy uśmiechnąc się do znajomego z branży ?;)
iwska 2013-11-07
Kiedyś się haftowało na płótnie : " Dobra żona tym się chlubi, że gotuje, co mąż lubi" I piękne kolorowe wisiało nad piecem lub stołem. Cudnie zrobiłaś tę koronę. Pozdrawiam :)
ewalu 2013-11-08
robiłam taką wędlinkę, ale nie posypywałam jej papryką, zainspirowałaś mnie ziomalko :)))