Gołąbki.

Gołąbki.

-2 główki kapusty
-1 kg mielonej łopatki
-1 kg pieczarek
-3 cebule
-główka czosnku
-30 dkg ryżu
-5 jajek
-masło roślinne
-olej rzepakowy
-bulin z drobiu (niezdrowy, więc rzadko używam)
-2 słoiczki koncentratu pomidorowego
-przyprawa do mięsa mielonego
-4 łyżki mąki pszennej
-jogurt naturalny
-sól
-cukier
-pieprz ziołowy

Produkty w ilościach hurtowych, bo ja robię dużo tych gołębi i zamrażam je w małych pojemnikach. To bardzo wygodne! Papranina jedna, a radości gołąbkowej na długo nam wystarcza. :D :D

ewaiza

ewaiza 2014-01-04

Zrobie w nastepnym tygodniu z Twego przepisu.

xenon

xenon 2014-01-04

A ja miałem na święta , tyle tylko , że z kapusty pekińskiej ,pychotka.
Twoje też się dobrze zapowiadają ...

jokam

jokam 2014-01-04

Xenonie, z pekińskiej nigdy nie robiłam. Ciekawe czy wygodnie się zwija...?!

wojci52

wojci52 2014-01-04

Nie wątpię, że smakowite...
Pozdrawiam!

razdwa3

razdwa3 2014-01-04

Głąbki... Nie znam nikogo kto by ich nie lubił... Najsmaczniejsze, moim zdaniem, są z kapusty włoskiej.

badi08

badi08 2014-01-05

o gołąbki ! ale będzie ich mnogo , dzięki że pamiętałaś o mnie /hi,hi,hi/.Najczęściej robię jak kapucha jest młoda . Buziaki

atrami

atrami 2014-01-05

ooo - lecę! :) Gołąbków nie odpuszczę :))

Pozdrawiam serdecznie :)

halinag

halinag 2014-01-06

ja też uwielbiam:))

yanisia

yanisia 2014-01-07

Pyszności:) ale powiedz mi poco s,a jaja potrzebne?ja do gołąbek nigdy nie dawałam:) a może warto spróbować...i pytam:) Miłego dnia:)

dodaj komentarz

kolejne >