-2 główki kapusty
-1 kg mielonej łopatki
-1 kg pieczarek
-3 cebule
-główka czosnku
-30 dkg ryżu
-5 jajek
-masło roślinne
-olej rzepakowy
-bulin z drobiu (niezdrowy, więc rzadko używam)
-2 słoiczki koncentratu pomidorowego
-przyprawa do mięsa mielonego
-4 łyżki mąki pszennej
-jogurt naturalny
-sól
-cukier
-pieprz ziołowy
Produkty w ilościach hurtowych, bo ja robię dużo tych gołębi i zamrażam je w małych pojemnikach. To bardzo wygodne! Papranina jedna, a radości gołąbkowej na długo nam wystarcza. :D :D
xenon 2014-01-04
A ja miałem na święta , tyle tylko , że z kapusty pekińskiej ,pychotka.
Twoje też się dobrze zapowiadają ...
razdwa3 2014-01-04
Głąbki... Nie znam nikogo kto by ich nie lubił... Najsmaczniejsze, moim zdaniem, są z kapusty włoskiej.
badi08 2014-01-05
o gołąbki ! ale będzie ich mnogo , dzięki że pamiętałaś o mnie /hi,hi,hi/.Najczęściej robię jak kapucha jest młoda . Buziaki
yanisia 2014-01-07
Pyszności:) ale powiedz mi poco s,a jaja potrzebne?ja do gołąbek nigdy nie dawałam:) a może warto spróbować...i pytam:) Miłego dnia:)