No to jedziemy dalej z tym przetwórstwem :D
Dzisiaj buraczki na zupę :)
ZALEWA: 1,5 litra wody, 1/2 litra octu, 3 łyżki soli, 2 łyżki cukru.
Zagotować i przestudzić.
Buraczki gotujemy, obieramy ze skórki i kroimy w plastry (lub trzemy na tarce jarzynowej). Wkładamy do słoików, dodajemy ząbek czosnku, ziele angielskie i liść laurowy. Zalewamy zalewą - pasteryzujemy ok.15 minut.
Smacznego :)
Moi kochani!
Pytacie kiedy ja to wszystko robię-przetwory, ciasta, karteczki.... zapewne tak jak każda z Was - po pracy. Ale coś kosztem czegoś - brakuje już czasu na napisanie do każdego z osobna kilku słów :((( Przepraszam i dziękuję za wszystkie sympatyczne odwiedzinki!
Cmokam :*
jmania 2015-09-09
Kasiu kobietko przedsiębiorcza podziwiam Cię, wszystko co robisz, w zimę bardzo skróci czas przygotowań; pozdrowionka
hancia 2015-09-09
Witaj kobieto pracująca - robota pali Ci się w rękach wszystko potrafisz zrobić jesteś super :) pozdrawiam i buziaczki zostawiam
babcia1 2015-09-10
o tak to jeszcze nie zrobiłam kurcze warto by chociaż troszkę zrobić
jagna48 2015-09-10
Witam Kasiu..co do ostatniego to się załapałaś, a Ty znowu tworzysz...kiedy odpoczniesz?....buziaki.
anita591 2015-09-10
Pięknego popołudnia
ciepłych promyków szczęścia i radości...
Pozdrawiam serdecznie :
oliwkaa 2015-09-28
Podziwiam kobiety pracujące zawodowo a potem jeszcze prywatnie w domu. Ja tylko w domu pracuje i tak się często zastanawiam kiedy ja bym miala niby pracowac zawodowo jak na nic czasu nie mam ....masakra z ta krótką dobą !
SKANDAL !!! Doba powinna trwać co najmniej 72h.