mieso mielone (mieszane), 500g
cebula, 1 szt
jajko,, 2 szt
maka ziemniaczana, muszczarda, po 1 lyzce
sol, pieprz,
pietruszka,
Sos pomidorowy lub pomidory z puszki zmielone, 500g
ser zolty tarty, 250g
pieczarki, 250g
Bazylia, majeranek, koperek, papryka slodka, sol, pieprz, czosnek, do smaku
Cebule siekamy drobniutenko lub trzemy na tarce. Mieszamy mieso z cebula jajkami, muszczarda, pietruszka, sola i pieprzem. Dodajemy maki. Z masy formujemy kulki i wrzucamy na wrzaca wode. Po wyplynieciu gotowac jeszcze 3 minuty. Podgotowane klopsy przelozyc do formy lub naczynia zaroodpornego, posypać pokrojonymi w paski pieczarkami. Podlać 3 łyżkami wody w której klopsy się gotowały. Zapiekać po 10 minut z każdej strony w temp 200° C
2. Sos pomidorowy lub zmielone na gladko pomidory z puszki, wymieszac z serem, czosnkiem granulowanym, ziołami, sola i pieprzem. Zalać masa pulpety. Zapiekać jeszcze 10 minut:) Ja wierzch pulpetów posypałam jeszcze serem. Smacznego
dodane na fotoforum: