Biedroneczki
Amerykanki ozdobione na biedroneczki.
200g masla (miekkiego)
200g cukru krysztalu
2 op. cukru waniliowego
4 jajka
2 budynie śmietankowe (proszek)
500g maki
1 paczuszka proszku do pieczenia
8 łyżek mleka
Dodatkowo:
lukier, farba spożywcza czerwona, polewa czekoladowa
Masło urzec z cukrem i cukrem waniliowym, dodać jajka. Make wymieszać z budyniem i proszkiem do pieczenia dodać do masy, na końcu wmieszać mleko. Łyżom stołową nakładać masę na blachę do pieczenia (można użyć mniejszych wtedy będzie więcej). Piec 15-20 min w temp 180°
Wystudzone amerykanki posmarować czerwonym lukrem po wypuklej stronie. Czekolada pomalować jak biedronki. (Zamiast czekolady można zrobić lukier z dodatkiem kakao)
dodane na fotoforum:
jeanne 2010-02-21
matkoooooo i znów muszę , ba ja chcę to powiedzieć ,że REWELACJA !!!!!!!!!!!! hahhahah ..... no cudeńka po prostu , jak ja lubię takie dekoracyjne ciasta i ciasteczka hi hi hi;-))))
pomoria 2010-02-27
świetne...:-)