schab suszony ,ala parmeńska ,przepis z garnka
tenia45 2013-02-17
Bardzo apetycznie wyglada...zabieram ten odkrojony
kawałeczek na rano do bułeczki...
Dobranoc...miłych snow.:))
blanca 2013-02-17
Świetnie wygląda ciekawe jak smakuję , smacznego Jadziu :)
spokojnych snów życzę:)
milan57 2013-02-17
re:blanca smakuje złudnie podobnie do szynki parmeńskiej właśnie ,pozdrawiam Reniu.
wasyl7 2013-02-18
ho ho ;-]
milan57 2013-02-18
re:bozka60 podaję przepis-schab 1,50kg,cukier ćwiartka szkl.,sól pół szkl.,czosnek według uznania,pieprz nat.i ziołowy po 1 łyżeczce,garść majeranku,płótno do zawinięcia(ściereczka ,rajstopa,podkolanka np.)Schab umyć,osuszyć i obtoczyć w cukrze -zostawić w lodówce na 16 godz.,schab umyć,osuszyć i obtoczyć w soli -zostawić w lodówce 24 godz.,schab umyć ,osuszyć i natrzeć czosnkiem,majerankiem,pieprzem- zostawić w lodówce na 24 godz, po tym czasie wyjąć i włożyć do podkolanki np.i powiesić w kuchni na 3-4 dni ,może być nawet dłużej(powiesiłam za rączkę od szafki kuchennej w pobliżu płyty grzewczej. Ubędzie trochę na wadze. Kroimy na cienkie plastry. Smacznego!Jest w internecie też sporo tego typu przepisów.
(komentarze wyłączone)