w końcu czas próbowania..

w końcu czas próbowania..

schab suszony ,ala parmeńska ,przepis z garnka

tenia45

tenia45 2013-02-17

Bardzo apetycznie wyglada...zabieram ten odkrojony
kawałeczek na rano do bułeczki...
Dobranoc...miłych snow.:))

jaska15

jaska15 2013-02-17

wyglada wspaniale...podziwiam;))
dobranoc;))

watroba

watroba 2013-02-17

wyglada apetycznie , pozdrawiam , spokojnej nocy zycze ...

gigos7

gigos7 2013-02-17

Ale zachciało mi się jeść - lecę do lodówki !!!!!!!!!
Dobranoc :))

blanca

blanca 2013-02-17

Świetnie wygląda ciekawe jak smakuję , smacznego Jadziu :)
spokojnych snów życzę:)

milan57

milan57 2013-02-17

re:blanca smakuje złudnie podobnie do szynki parmeńskiej właśnie ,pozdrawiam Reniu.

lisowa

lisowa 2013-02-17

Księżyc ziewa, gwiazdka mruga, idzie nocka bardzo długa..,spokojnych snów życzę:)

wasyl7

wasyl7 2013-02-18

ho ho ;-]

msciwa

msciwa 2013-02-18

jest pyszny..

Serdecznie pozdrawiam życząc miłego, dobrego i radosnego dnia..

bahus

bahus 2013-02-18

Wyląda przepysznie...

bozka60

bozka60 2013-02-18

po proszę o ten przepis :)
pozdrawiam

milan57

milan57 2013-02-18

re:bozka60 podaję przepis-schab 1,50kg,cukier ćwiartka szkl.,sól pół szkl.,czosnek według uznania,pieprz nat.i ziołowy po 1 łyżeczce,garść majeranku,płótno do zawinięcia(ściereczka ,rajstopa,podkolanka np.)Schab umyć,osuszyć i obtoczyć w cukrze -zostawić w lodówce na 16 godz.,schab umyć,osuszyć i obtoczyć w soli -zostawić w lodówce 24 godz.,schab umyć ,osuszyć i natrzeć czosnkiem,majerankiem,pieprzem- zostawić w lodówce na 24 godz, po tym czasie wyjąć i włożyć do podkolanki np.i powiesić w kuchni na 3-4 dni ,może być nawet dłużej(powiesiłam za rączkę od szafki kuchennej w pobliżu płyty grzewczej. Ubędzie trochę na wadze. Kroimy na cienkie plastry. Smacznego!Jest w internecie też sporo tego typu przepisów.

(komentarze wyłączone)