1gł.kapusty (duża)
4kg.ogórków
1kg.cebuli
2-3kg.pomidorów ( u mnie koktajlowe)
6 sporych marchewek
puszka kukurydzy konserwowej( odcedzić z zalewy)
pęczek koperku ( posiekać)
3 łyżki soli
Zalewa
1szkl.wody
1,5szkl.oleju
1,5szkl.octu
1,5szkl.cukru
kilka liści laurowych
1łyżeczka ziela angielskiego
1łyżeczka pieprzu ziarnistego
Kapustę poszatkować i zasypać solą.
Ogórki,cebulę i marchew rownież poszatkować,pomidory pokroić w cząstki.
Składniki na zalewę ugotować.
Wszystkie warzywa połaczyc ze sobą w dużej misce,wlać do tego zalewę i dokładnie wymieszać.
Przełozyć do słoików i pasteryzować 15 minut.Pyszna, polecam..
miner1 2012-07-29
Witam serdecznie !
Życzę miłej , słonecznej niedzieli !
magdabo 2012-08-23
Dzięki za przepisik .... też robię ale daję 1kg.buraków , 1kg.marchwi , 1kg.cebuli , 1kg.kapusty