Paprykarz własnej roboty bo chwilą wolna była

Paprykarz własnej roboty bo chwilą wolna była

Duża cebula
Paczka słodkiej mielonej papryki
Sól czosnek pieprz do smaku.
Cebulę szklimy i dodajemy i paprykę pieprz czosnek, makrele wedzona czyścimy z osci dodajemy i rozgniatamy na jednolitą masę z cebula, dodajemy nie cały mały słoiczek koncentratu. Na końcu lekko rozgotowany ryż. Dosładzam itd sol pieprz. Własny smaczny i prosty prawda? Robiłem też z wędzonym pstrągiem też pyszny.

dodane na fotoforum:

anulkaz

anulkaz 2020-01-14

Co tam masz dobrego?

astra40

astra40 2020-01-15

Wspaniały jest taki domowy paprykarz. Też kiedyś zrobiłam.
Muszę kiedyś jeszcze zrobić, bo to pyszne smarowidlo do chleba. Zwłaszcza z wędzoną makrelą smakuje wybornie.
Ja chyba kiedyś robiłam też z tuńczykiem ;)

lucilla

lucilla 2020-01-16

ale dużo papryki, trzeba spróbować, żeby osądzać prawda ??

mocarz

mocarz 2020-01-16

Bo to paprykarz :) pewnie ze trzeba spróbować aby ocenic :)

izolek

izolek 2021-05-25

Nazywam to pastą do chleba ale robię bardzo podobnie.
Pozdrawiam.
Też na fotoforum "zamiast wędlin" zapodaj.

dodaj komentarz

kolejne >