Rybka z następnego zdjęcia podczas pieczenia. Jak danie jest dla mniejszej liczby osób, można ją podać oczywiście w całości. Oczko jest zawsze mało apetyczne, zastępuję je zawsze połową oliwki,,można użyć też czegoś innego.
Szefowa ostatnio mnie "zrugała" ,że mamy za dużo ryb w menu. "Co to jest? Restauracja rybna?" Staram się oczywiście równoważyć, ale przyznam się, że z punktu kuchni świeżą rybkę mi wydać łatwiej. 15-20 minut w piecu i Gość ma świeżutkie danie. Żeby podać żeberka, muszę je zrobić wcześniej, jeżeli nikt ich nie zamówi, to mam już problem. Czyli idę na łatwiznę hehehe.
dodane na fotoforum:
ewulka1 2013-01-17
Zgłodniałam już na sam widok....:)
rosik 2013-01-17
Ślicznie to wygląda i na pewno jest pyszne. A co z ościami? Tego zawsze boje się najbardziej.
hania44 2013-01-17
Brawo! Pyszna i dekoracyjna rybka! Nie przepadam za rybami ale ta wygląda wyjątkowo smakowicie z plasterkami pomarańczy! :)
migi80 2013-01-17
mniam..
hania44 2013-01-17
Re. Tak, byłam rzeczywiście niedaleko a pociąg, którym jechałam jechał dalej do Szczecina! :) Nawet wstawiłam zdjęcie tego pociągu, tylko literki, które się świecą wyświetlają się niewyraźnie ale jak bardziej przyjrzeć się to można zobaczyć - Szczecin Gł. :)
taka51 2013-01-17
Czas jest tym, czego
nie możemy pożyczyć,
ani zaoszczędzić.
Jedynie co możemy zrobić
to z niego korzystać...
Miłego dnia :)
sysia99 2013-01-17
o matko ale się zaśliniłam oblizałam monitor i nie wytrzymam !!!!!!!!!!! ułony dla szefa kuchni
funia77 2013-01-17
Szefowa powinna docenić że goście nie zawsze chętnie "smrodzą" we własnym domu i jeszcze nasza kultura jakoś niewiele wie o przyrządzaniu ryb. Ryba jest OK!!!! Tak trzymaj Sławku!!!!
depka 2013-01-17
Może ogólnie Szefowa nie lubi ryb..
a szkoda..bo ryb trzeba jeść dużo !
rugać za taką rybę...?
oliwkaa 2013-01-17
Ja się zastanawiam po co Ty pracujesz u kogoś .....weż sie zrób konkurencją i wtedy nikt nie będzie Ci mówił ile ryb ma być w menu ....Czego kobieta chce od tych smacznych rybek ?
kot54 2013-01-17
Szefie dawaj co uważasz...ludzie wiedzą co dobre...
a szefowa niech tam na Ciebie nie krzyczy bo Kocisko
wpadnie i podrapie pazurami...no...
Pyszna rybka...mniam....
kris13 2013-01-17
Masz rację,Sławku! co taka szefowa wie...rybki są zdrowe i każdy chętniej zamawia bo żeberka zrobi sobie sam :))
marik54 2013-01-17
...pięknie udekorowana rybka...muszę to przyznać, choć ryb nie znoszę... miłego popołudnia Sławku...
ninka57 2013-01-17
Popieram menu z wieksza iloscia ryb...szefowa nie ma racji...
Ta wyglada smakowicie...
Milego czwartku...pozdrawiam:)
slav43 2013-01-17
A rybka lubi pływać.:):):)
marwer 2013-01-17
Miłego wieczoru i spokojnej nocy..pozdrawiam.
rybki uwielbiam,i tak świetnie podane...
ruda51 2013-01-17
..zjem wszystko...o....
andzia58 2013-01-17
No to bronimy ...rybek...jak te piranie...... roślinozerne ;-) ..ja tez...
a tak naprawde ...to kocham rybki(no.. moze poza sobą_ ;-) ...masz argumenty ...zdrowie...konsumenci są za....i jeszcze milin innych, a czy szefowa to "baran" (?)
pozdrawiam Cie (nie często,ale) serdecznie :-)
rylla63 2013-01-18
Człowieku, Ty jesteś ARTYSTĄ w swoim fachu!Jestem pod wielkim wrazeniem! Do MasterChefa sie zgłaszaj!
Pozdrawiam Cieplutko!
krychan 2013-01-18
Lubie rybki...
A ja robie z pomarancza lososia i zapiekam w folii..
Pozdrawiam :)))
cisza1 2013-01-20
Ktos tutaj..nie dosyc ze umie pysznie gotowac, to i zdjecia piekne robi :)
evabe 2013-01-20
Kierownik musi sie podporządkować dobremu szefowi kuchni, bo inaczej sam ubierze fartuch i będzie cienko miauczał.