Byłem dzisiaj w Stargardzie Szczecińskim w sprawie pracy. Po spotkaniu, poszedłem to wielkiego Stargardzkiego Tesco, a tam dorsz za 19,00/kg. Oczywiście kupiłem, naszła mnie taka ochota, że całą drogę myślałem o tym dorszu. Jak wpadłem do domu, to zaraz go usmażyłem.
Oczywiście nie było mowy o strojeniu i finezyjnym podaniu, bo szybko chciałem go zjeść. Zdjęcie wrzuciłem, bo chciałem pokazać, że właśnie tak zrobioną rybkę lubię. Musi być złocista. Troszkę dłużej na patelni i kolorek się zmienia na brązowy, a to już nie to, co lubię. Rybkę spałaszowałem z dwoma sałatkami, oczywiście sok z cytryny też musiał być.
Ten kawał na talerzu jest olbrzymi, wierzcie mi, bo to talerz ponadwymiarowy. Była Wspaniała.
Jeżeli mieszkasz w okolicy Szczecina, wyprawiasz jakiekolwiek przyjęcie, chętnie pomogę. A może po prostu chcesz zrobić wiosennego grilla dla Przyjaciół w ogrodzie? Może boisz się o koszty? Najlepiej zapytaj,,,
dodane na fotoforum:
elkat 2013-03-19
Niezły numer z Ciebie:) Całą drogę myślał o dorszu:))))) Już się bałam, że na koniec przeczytam, że na surowo zjadłeś:)))))))))
harpers 2013-03-19
rybka wygląda smakowicie a co z pracą?
bunio 2013-03-19
Też mnie nachodzą takie rybie smaki.... bardzo obrazowy odbiór w całości:-)
kot54 2013-03-19
aż Ci zazdroszczę.....ale pojadłeś smacznie....*;*
kot54 2013-03-19
Szefie ja się nie śmieje...ale ta Twoja ryba wygląda
naprawdę bossko i smacznie....zresztą u Ciebie zawsze tak !!!
pola6 2013-03-19
Faktycznie, dorsz, zwłaszcza bałtycki jest pyszny. Oczywiście trzeba umieć go dobrze przesmażyć.
Pozdrawiam zimowo i życzę miłego popołudnia i wieczorku.
oliwkaa 2013-03-19
Boska rybka !
hania44 2013-03-19
Ale miałeś zachciankę! :) Tak czasem bywa! :) I ja zjadłam swoją kanapkę w podróży jak zobaczyłam Twoją rybkę! :) A co do wiosny - odwołana ale tylko chwilowo! :) Taksówkarz, z którym dzisiaj jechałam powiedział, ze bociany juz do nas lecą i są prawdopodobnie teraz na Węgrzech! :) Pozdrawiam z podróży! :)
katka12 2013-03-19
uwielbiam ryby, ale preferuję pieczone:)
katka12 2013-03-19
re: od razu przyjdzie lato ;)
hania44 2013-03-19
Re. szkoda bocianow, ze musiały zawrócić....ale na pewno przylecą niedługo znowu! :)
ragata 2013-03-19
ohh, czemu az Szczecin... daleko.. pozdrawiam.. a rybka ohhh! lepiej zmykam, bo obslinie ekran ;)
ilona14 2013-03-19
Najlepsze są dorsze Atlantyckie i też są najdroższe w Tesco
po 25 zł kg.Oczywiście kupiłam, bo ryba króluje na moim pozbawionym mięsa stole, przyrządzana na różne sposoby.
Tylko jak rozpoznać dorsza atlantyckiego od bałtyckiego, jako, że Bałtyk jest morzem zaśmieconym i brudnym, a czysta ryba - to atlantycka - zatem makrela
Pozdrawiam smacznie...)
cru73 2013-03-19
Jutro robię zapiekankę rybną, mam nadzieję, że też będzie smaczna. Mintaj, ryż, pieczarki, brokuły i sos serowy - tak sobie wymyśliłam:)
eliszka 2013-03-19
dorsz pyszna ryba..:)....a ja w Biedronce kupiłam mrożone kurki więc będzie zupa pachnąca latem w te zimowe dni..:)
krycha2 2013-03-19
Wierzę Ci Sławki na słowo co do wielkości fileta a że smaczny też nie wątpię ale ja dorsza nie lubię................ładnie wygląda na talerzu................pozdrawiam.
slav43 2013-03-19
Dorsz - to jest to. U nas należy do najdroższych ryb. Nie wiem dlaczego.
basiah 2013-03-19
Slinka mi pociekla..z suroweczkami super... Chyba jutro cos z ryb wymysle... Mysle,ze dorsz oczywiscie swiezy byl...smacznego zycze;)
ruda51 2013-03-19
..to także proszę...
skalnik 2013-03-20
Za komuny mówiło się: jedzcie dorsze, g---o gorsze a teraz za kilogram dorsza trzeba wydać ponad 20 pln,
I tak to w nowym ustroju z taniej ryby dla Mas ,zrobił się rarytas dla smakoszy .
dryjada 2013-03-20
o kurcze... ale u Ciebie tłok. Nie dziwię się wcale, bo serwujesz takie wspaniałości, prawie jak Geslerowa, albo nawet lepiej, bo nie wydzierasz się.
Chociaż ja, z ryb, to najbardziej lubię wołowinę...ale dobrze przyrzadzoną:Pozdrawiam...
Acha...parę śnieżyczek z mojej fotki możesz sobie skubnąć. Pozwalam.
ninka57 2013-03-20
Uwielbiam ryby...bez nich kuchnia byla by uboga...
smakowity ten dorsz...pozdrawiam:)