przepis:
https://kuchnia.my-forum.pl/posts/1048/1226/
"1"
... taki "salcesonik" przygotowujemy bardzo podobnie jak "nóżki"
- 2 golonki przednie
- kawałek chudej łopatki
-włoszczyzna
-żelatyna
-przyprawy i sól
- ja dodałem jeszcze trochę mrożonych ziół (zapasik z wakacji) ;-)
-gałka
-ziele
-listek
... po ugotowaniu mięso drobimy na malutkie kawałeczki razem z ugotowanymi warzywami do wywaru dodajemy żelatynę co najmniej o 100 % więcej jak do nóżek i zalewamy mięso, najlepiej w jakiejś zgrabne naczynie (ułatwi to nam krojenie) galaretka ma tylko wypełnić miejsce między kawałkami mięsa i warzyw. :-)
smacznego
dodane na fotoforum:
maxmen 2010-02-12
Pinecha, jakla dietka ??? - Piątek jest i tyle... ;-)
W piątki mięska nie jadam, a wczoraj tylko jeden paczuszek i ze trzy oponki... ;-)))
stachs7 2010-02-12
Wygląda mi to na golonki...Goloneczka z piwkiem....Salcesonik zresztą też pycha....Pozdrawiam.
niuniia 2010-02-12
Dziękuję za pączka ;) pycha, chociaz na ten salcesonik tez bym sie pokusila;))) pozdrawiam :)
jolekj1 2010-02-12
WOW!!!! JESTEM CIEKAWA FINALU:-)))
POZDRAWIAM:-))
alless 2010-02-12
coś do moich domowników:) fajnego weekendu:)
gotujmy 2010-02-12
Zostaw to golonko do kapusty kiszonej albo do grochu z kapustą...salcesonik juz mamy na poprzedniej fotce :0)
alemark 2010-02-12
Dzieki za paczusia... a tu widze dopiero pysznosci sie szykuja...
Pozdrawiam cieplutko i zycze milej reszty dnia:)))
betaww 2010-02-12
DZIĘKI ZA WCZORAJSZEGO PĄCZUSIA....ZOBACZE JAKI BĘDZI FINAŁ TYCH GOLONECZEK....POZDRAWIAM....****
dbusa 2010-02-12
...Ty prosze gotuj a ja pedze po moja krolewska korone...
Moj wujek tez byl doskonaly w kuchni...dawne czasy
wiec zapraszam sie na uczte
Pozdrawiam z chlodnego Chicago
elli55 2010-02-12
Dziekuje za mile odwiedziny...
Milego i cieplego wieczoru,
Bialo-Snieznych Snow.
<<<DOBRANOC>>>
pinecha 2010-02-12
-grochy
... prawdziwy salceson jest robiony z bardzo dziwnych części świni a, mój z ogólnie dostępnych ;-)