Gulasz wieprzowy z kaszą
*50dag mięsa gulaszowego
*cebula
*liść laurowy
*ziele angielskie
*woda
*ciemny sos sojowy
*dwa woreczki kaszy
*mąka
Mięso i pokrojoną w drobna kostkę podsmażamy na odrobinie oliwy.Zalewamy wodą i dodajemy liść laurowy,ziele angielskie i sos sojowy(nie za dużo,bo jest słony).Gotować aż do miękkości.Doprawić jeśli jest taka potrzeba.Pod koniec zagęścić sos mąką.Kasze ugotować w/g opisu na opakowaniu.Podawać z ogórkiem konserwowym lub surówką z ogórków kiszonych.
dodane na fotoforum:
basa55 2009-02-07
Widze ze dzisiaj zalapie sie na pyszny obiadek:)))
A ten pasztet kupilam bo zaciekawilo mnie ze ze strusia - ale naprawde jest (byl - hi hi hi) pyszny:))
Milego dzionka:)))