Swiąteczna rolada drobiowa.
1 kurczak, 50 dag mielonego mięsa drobiowego, 4 jajka, sól, 2 łyżki jarzynki, 3 łyżki bułki tartej, pieprz, majeranek, koperek.
Z kurczaka wyjąć kości. Przyrządzić farsz: mięso mielone wymieszać z surowymi jajkami, tartą bułką. Doprawić jarzynką, solą, pieprzem do smaku i dużą ilością zielonego koperku . Rozłożyć płat mięsa z kurczaka, przyprawić do smaku, równomiernie rozsmarować farsz i zwinąć w roladę. Włożyć w rękaw foliowy i piec w zależności od wielkości w temp. 200 oC.
sedna66 2009-02-25
to jest proste, nacinasz ścięgna cienkim nożem najlepiej i wysuwasz kości, a tam gdzie klatka piersiowa to idzie łatwo palcami można oderwać od kości