Zapraszam na mój foto bloog ;
https://maria.bloog.pl/?ticaid=69017
Buraczki na zimę do słoików.
6 kg - buraków a do tego zalewa :
2 szklanki octu 10%
3 szklanki wody
4 szklanki cukru
9 listków laurowych
12 kulek ziela angielskiego
6 ząbków czosnku ( wycisnąć )
12 kulek pieprzu
4 łyżki soli
2 łyżki kminku
3 drobno pokrajane cebule
Wszystko razem zagotować . Gorącą zalewe wlewam do miski , mieszam wszystko z buraczkami i szybko do słoików już przygotowanych. Pasteryzuję około 15 minut....
dodane na fotoforum:
mimoza7 2009-10-28
Na pewno będą pyszne :-)
rycho2 2009-10-28
było, jak zaprosili to się poszło, dzięki za przepis
dobry wieczór, dziękując za odwiedziny pozdrawiamy i życzymy spokojnej nocy B&R
mal24 2009-10-29
Trzeba słońce rozdawać
I kochać wszystko co żyje.
Szukać w ludziach dobroci
Bo w każdym ona się kryje...
Miłego dnia.....
Pozdrawiam i Uśmiech zostawiam :))
zofiam 2009-10-29
Ile pracy wykonałaś kobieto...
szkudna 2009-10-29
Miłego dzionka Ci życzę i pozdrawiam.
Ale pyszności będzie piękny zapas na zimę.
aloj2 2009-10-29
... Pozdrawiam w czwartek ,,, miłego i szczęśliwego dnia życzę :)
alemark 2009-10-29
Pozdrowien cala moc i zyczenia milego i slonecznego czwartku posylam do Ciebie:)))
nelka1 2009-10-29
No to zapasów na zimę już masz..........
życzę miłego,ciepłego i pełnego humoru dnia.
cuisine 2009-10-30
Robię bardzo podobne buraczki, ale kminek daję mielony, nasiona kopru, czosnek granulowany, bo wolniej uwalnia aromat (za to dużo), dodaję także nieco cynamonu do zalewy i po 1 goździku do każdego słoika. Na koniec po łyżce miodu.