Tyle wyszło z 6 kg......jutro dalsza partia.

Tyle wyszło z 6 kg......jutro dalsza partia.

Zapraszam na mój foto bloog ;
https://maria.bloog.pl/?ticaid=69017

Buraczki na zimę do słoików.
6 kg - buraków a do tego zalewa :
2 szklanki octu 10%
3 szklanki wody
4 szklanki cukru
9 listków laurowych
12 kulek ziela angielskiego
6 ząbków czosnku ( wycisnąć )
12 kulek pieprzu
4 łyżki soli
2 łyżki kminku
3 drobno pokrajane cebule
Wszystko razem zagotować . Gorącą zalewe wlewam do miski , mieszam wszystko z buraczkami i szybko do słoików już przygotowanych. Pasteryzuję około 15 minut....

dodane na fotoforum:

mimoza7

mimoza7 2009-10-28

Na pewno będą pyszne :-)

kati9

kati9 2009-10-28

Napracowałaś się ...będzie co jeść do obiadku ...:)

nowy1

nowy1 2009-10-28

Masz chyba największą galerię na Garnku gratuluję!!!

anna13

anna13 2009-10-28

I już gotowe....Jak szybciutko zrobione...
Miłej nocki i cudownego dnia:)))

rycho2

rycho2 2009-10-28

było, jak zaprosili to się poszło, dzięki za przepis
dobry wieczór, dziękując za odwiedziny pozdrawiamy i życzymy spokojnej nocy B&R

rudy13

rudy13 2009-10-28

patrzę i od razu bym taki jeden słoiczek wcieła...
pozdróweczka... :)))

lucia

lucia 2009-10-29

bardzo jesteś pracowita, wiem co znaczy robić zaprawy...pozdrawiam.

mal24

mal24 2009-10-29

Trzeba słońce rozdawać
I kochać wszystko co żyje.
Szukać w ludziach dobroci
Bo w każdym ona się kryje...
Miłego dnia.....
Pozdrawiam i Uśmiech zostawiam :))

zofiam

zofiam 2009-10-29

Ile pracy wykonałaś kobieto...

jolanka

jolanka 2009-10-29

o i jest zapas na zimę::))

szkudna

szkudna 2009-10-29

Miłego dzionka Ci życzę i pozdrawiam.
Ale pyszności będzie piękny zapas na zimę.

aloj2

aloj2 2009-10-29

... Pozdrawiam w czwartek ,,, miłego i szczęśliwego dnia życzę :)

alemark

alemark 2009-10-29

Pozdrowien cala moc i zyczenia milego i slonecznego czwartku posylam do Ciebie:)))

nelka1

nelka1 2009-10-29

No to zapasów na zimę już masz..........
życzę miłego,ciepłego i pełnego humoru dnia.

anaks

anaks 2009-10-29

raz się napracowałaś a później będzie szybko i jak znalazł,

cuisine

cuisine 2009-10-30

Robię bardzo podobne buraczki, ale kminek daję mielony, nasiona kopru, czosnek granulowany, bo wolniej uwalnia aromat (za to dużo), dodaję także nieco cynamonu do zalewy i po 1 goździku do każdego słoika. Na koniec po łyżce miodu.

hasedi

hasedi 2009-10-31

Nie znam takich buraczków ...może skorzystam z przepisu jeśli pozwolisz :)

dodaj komentarz

kolejne >