1/2 kg pomidorów
sos:duża cebula
2 łyżki oliwy
2 łyżki keczupu
2 łyżki koncentratu pomidorowego
2 łyżki miodu
sól
pieprz
estragon
Pomidory przelewamy wrzątkiem,obieramy ze skórki i kroimy w ósemki.
Na sos:cebulę obieramy,kroimy w piórka i szklimy na rozgrzanej oliwie.Dodajemy miód,keczup i koncentrat pomidorowy.Doprawiamy do smaku solą,pieprzem i estragonem.Mieszamy i dusimy ok.15 minut na małym ogniu.Studzimy.
Sos wlewamy do pomidorów i dokładnie mieszamy...
Takie pomidory dobrze smakują do dań z grilla...
dodane na fotoforum:
lunio 2010-08-13
Takich jeszcze nie jadłam:)))
Pozdrawiam:))))
babciag 2010-08-14
napewno smaczne.....bo ogórki świeże obrane w kawału i maczane w miodzie pyszne.........milego dnia kazdego
kasia74 2010-08-14
jeszcze nie spotkalam sie z takimi ale wygladaja apetycznie:)