25 dag ryżu
1 kg pomidorów
pęczek natki pietruszki
3 ząbki czosnku
1/2 szklanki oliwy
sól
Pomidory sparzyć obrać ze skórki(ja dałam puszkę pomidorów bez skórki i dwa świeże pomidory)pokroić w kostkę.Oliwę rozgrzać na głębokiej patelni,dodać pomidory,drobno posiekaną natkę i zmiażdżony czosnek.Całość wymieszać posolić,dusić 10 min.Dodać 3 szklanki zimnej wody zagotować,wrzucić ryż.Wymieszać przykryć szczelnie pokrywką i gotować na małym ogniu ok.15-20 min.Nie trzeba mieszać ryż powinien wchłonąć całą wodę,ale nie rozgotować się.
dodane na fotoforum:
blanca 2011-04-02
Ale narobiłaś mi apetytu mniam , smacznego .
beata3 2011-04-02
Codziennie na moim profilu
zostawiasz kilka miłych słów,
albo serdecznie mnie witasz,
lub życzysz miłych snów.
Chociaż jesteś daleko
i dużo innych spraw masz,
ja wiem, ze na mój profil wrócisz
i nowy komentarz mi dasz.
Dobrze, ze jesteś, to mnie raduje
z całego serca Ci za to
ღ♥ DZIĘKUJĘ ღ♥
romcio 2011-04-02
witam i pozdrawiam w sobotnie popołudnie
kaja12 2011-04-02
jak zawsze serwujesz smakołyki...i dobrze bo korzystam z przepisów,a że marna ze mnie kucharka to rodzina się dziwi że coś fajnego mi wyszło :P--pozdrowionka serdeczne:*
isia222 2011-04-02
ale fajne, jak ja dawno rissoto nie jadła, fajne pomysły poddajesz
miłej soboty życzę, a ja idę piec jabłecznik. Będzie na jutro
magdabo 2011-04-02
Bardzo lubię - przepyszne danko !
kot54 2011-04-02
apetyczne....:))