opakowanie wafli
25 dag margaryny
1/2 szklanki cukru
1/2 szklanki mleka
szklanka wiórek kokosowych
duże pudełko podłużnych biszkoptów
powidło śliwkowe
Mleko zagotować wsypać wiórka,wystudzić.Margarynę utrzeć z cukrem na puch i stopniowo dodawać wiórka.Wafel posmarować powidłem przykryć drugim waflem,posmarować 1/3 częścią kremu.Układać biszkopty jeden obok drugiego,rozsmarować resztę masy i przykryć waflami posmarowanymi powidłem.
(ja dałam dżem z czarnej porzeczki...ale z powidłami jest o wiele smaczniejszy....)
dodane na fotoforum:
kot54 2011-04-16
ale to smacznie wygląda i pewnie smakuje ......
Pozdrawiam wieczorkiem :)
wkspio 2011-04-16
ciekawy pomysł na wafla , i pewnie smaczny ...
iwanka1 2011-04-16
Można to potraktować jako mazurek i zrobić na Wielkanoc. Chyba tak zrobię.
babka50 2011-04-17
Pysznie wyglada .......
bea01 2011-04-17
Pyszne...:))
antera 2011-05-20
Zamiast margaryny wstawić do przepisu 2 banany zielone zblendowane (blenderem) i dać tylko 3-4 słodziki zamiast cukru, zamiast mleka dać gęsty jogurt, do którego wsypać uprażone wiórki kokosowe( na suchej patelni), do powidła dać 2 łyżki kakao i podgrzewać kilka minut...
Zmodyfikowany przepis...( do mojej diety), sory i pozdrówka