1 kg ogórków
1/2 kg cebuli
1 łyżka soli
1 kg buraków ćwikłowych
1 szklanka octu 10%
1 szklanka cukru
1/2 szklanki oleju
ziele angielskie
listek laurowy
Ogórki i cebulę pokroić w plasterki posolić i zostawić na dwie godziny. Buraki ugotować na pół miękko, ostudzić, obrać i zetrzeć na grubej tarce. Ogórki dobrze odcisnąć połączyć z burakami wrzucić na wrzącą zalewę, doprowadzić tylko do wrzenia, przełożyć do słoiczków i pasteryzować 5-10 minut.
dodane na fotoforum:
rades 2011-07-19
super właśnie mam trochę ogórków większych i kombinowałam co z nich zrobić,teraz już wiem.dzięki za przepis.Miłego popołudnia
kot54 2011-07-19
Pewnie dobra....ale nie znałam takiej.....zrobię sobie ...
Pozdrawiam :)
beata3 2011-07-19
http://zdjecia.nurka.pl/images/74.50.124.22-image-images2-full-xbbh-1xs-1.jpg
danka1 2011-07-19
MIŁEGO POPOŁUDNIA WTORKOWEGO ŻYCZĘ I PIĘKNIE POZDRAWIAM.
kaja12 2011-07-19
re..wieczorkiem podam przepis na ogórki z keczupem i wstawię fotkę byś mogła zobaczyć jak wyglądają --pozdrawiam serdecznie
magdabo 2011-07-19
Takiej nie robiłam , ja zamiast ogórków daję kapustę i marchew , a zalewa taka sama ...
wkspio 2011-08-01
skorzystałem z tego przepisu .. dziękuję za niego :)