1,5 kg cukinii
1 kg czerwonej papryki
1 kg cebuli
1 łyżka soli
Cukinię obrać,usunąć miąższ z nasionami i dopiero zważyć.Cukinię,paprykę i cebulę pokroić w kosteczkę (można też w paseczki)Posolić,wymieszać i odstawić na dwie godziny.
3 słoiczki przecieru pomidorowego (190g)
1 szklanka cukru
1 szklanka oleju
5 ziaren ziela angielskiego
2 liście laurowe
Z podanych składników zagotować sos do wrzącego włożyć warzywa razem z powstałym sokiem i 1/2 szklanki octu 10%.Wszystko razem zagotować,przełożyć do słoiczków i pasteryzować 5-10 min.
dodane na fotoforum:
elcia72 2011-07-19
**•*Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ*•*WITAM*.•*Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ*•.**
.Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ •.¸Serdecznie_**¸.•*Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ*
dzaga 2011-07-19
bardzo ciekawa , tylko tak pomyślałam , żeby spróbować dodać świeże pomidory zamiast tego przetworzonego i kupionego przecieru , co o tym sądzisz ?
magdabo 2011-07-19
Świetny przepis Bożenko , ja napewno go wykorzystam ...
basia50 2011-08-06
pychota ,,,,juz zrobiłam
jokam 2012-07-25
u Alishy zobaczyłam
u Ciebie dokładny przepis znalazłam
oj, zrobię... zrobię... :))