1 kg młodej cukinii
1/2 kg ogórków
25 dag papryki
25 dag cebuli
30 dag marchewki
2-3 ząbki czosnku
1-3 łyżki posiekanej natki
1 płaska łyżka soli
2 łyżki cukru
5-6 łyżek przecieru pomidorowego
1/4 szklanka oliwy
1/2 szklanki octu winnego 6%
Wszystkie warzywa pokroić w drobną kostkę(ogórki i cukinię wraz ze skórką).Czosnek przecisnąć przez praskę i dodać pozostałe składniki.Wymieszać i odstawić do następnego dnia.Przełożyć do słoiczków,zamknąć i pasteryzować 40-50 min.
dodane na fotoforum:
aniakar 2011-07-30
A ja dzisiaj zrobiłam parę słoików leczo ....
pozdrawiam .........miłego wieczorku życzę .....
eliszka 2011-07-30
ten przepis fajny , pewnie cukini eobrodziły ?:))
a wiesz ,ze ja w podobnym sosie robię też grzyby ?
beata3 2011-07-30
Przyjemnego sobotniego wieczorka życzę!!!
kot54 2011-07-30
Bożenko bardzo smaczne te Twoje wszystkie zaprawy......
Miłego wieczoru życzę :)
bea01 2011-07-30
kolorowa... na pewno pyszna:)
dziękuję za przepis:)
babka50 2011-07-31
Wyglada super ....