0,5 kg papryki żółtej
0,5 kg papryki zielonej
0,5 kg papryki czerwonej
1,5 kg pieczarek
1,5 kg cebuli
2 szklanki wody
1/3 szklanki octu 10%
8 dag cukru
2 liście laurowe
5 ziaren ziela angielskiego
5 ziaren pieprzu
listek laurowy
Paprykę pokroić w paski lub kostkę,pieczarki w plasterki a cebulę w piórka.Z podanych składników zagotować zalewę,wrzucić na nią pokrojone warzywa,zagotować posolić do smaku.Przełożyć do słoiczków i pasteryzować 5-10 min.
Można podawać do obiadu lub po dodaniu jajek,groszku,kukurydz,majonezu itp...będzie wyśmienitą sałatką na przyjęcia...SMACZNEGO...
dodane na fotoforum:
kalla 2011-08-01
Stasiu ,a może jakaś sałatka z grzybkami z lasu by się znalazła,co?Bo grzybków coraz więcej.Miłego wieczoru.;)
beata3 2011-08-01
super pozdrawiam
kot54 2011-08-01
smaczna sałatka......