dowolna ilość papryki
na zalewę:
4,5 szklanki wody
1 szklanka octu 10%
5 łyżek cukru
3 łyżki soli
liście laurowe
ziele angielskie
Paprykę przekroić oczyścić z nasion.Pokroić na ćwiartki lub w paseczki.Do przygotowanych słoików włożyć po listku laurowym,trzy ziarna ziela angielskiego i przygotowaną paprykę,zalać zagotowaną i ostudzoną zalewą,zamknąć i pasteryzować 5 min.od razu wyjąć i wystudzić.
Można do każdego słoika wlać po łyżce oleju.
dodane na fotoforum:
beata3 2011-08-02
http://www.bysio.com/i/zdjecia.nurka.pl/images/ifotos.pl-img-na-dzien-wnsqhe.jpg
plamka1 2011-08-02
super przetworów narobiłaś, podziel się troszkę po 1 słoiczku z rodzaju a ja podzielę się pierożkami i uszkami z barszczykiem.... co Ty na to??? :-) pozdrawiam
danka1 2011-08-02
Nie wiem dlaczego, ale z papryką jesten na bakier i to pod każdą postacią.
jonna 2011-08-02
Pięknie wygląda, kolorowo......Raduje się gospodyni, jak ma zapasy w śpiżarni......Zima jest mniej przykra......
lila08 2011-08-03
ja jeszcze nie robię papryki...swojej nie mam,poczekam jak będzie tańsza...
pozdrowionka,spokojnej nocy :)))