Piernik z herbatą przekładany masą grysikową
Ciasto
3 szklanki mąki
1 szklanka sztucznego miodu
1 szklanka oleju
1 szklanka mocnej herbaty
1 szklanka cukru
4 jajka
przyprawa do piernika
2 łyżeczki sody
szczypta soli
Krem
6 łyżek błyskawicznej kaszy manny
1/2 l mleka
niepełna szklanka cukru
1 masło
sok z 1/2 cytryny
Gotowa polewa czekoladowa
Połączyć składniki na ciasto,podzielić na 3 części...piec ok.20-25 min w 170 °C na złoty kolor
Zrobić masę
Szklankę mleka zagotować z cukrem.Pozostałe mleko wymieszać z kaszą manną ,wlać na gotujące mleko, ugotować i ostudzić
Zmiksować masło dodając po łyżce masy grysikowej na koniec dodać sok z cytryny.
Przełożyć placki i udekorować
dodane na fotoforum:
jaworr 2015-12-19
A to ciekawe, ja mam z marmoladą do ciasta....apetyczne foto..:)
Pozdrawiam serdecznie...