Ziemniaki pokroić w cieniutkie plasterki, wrzucać pojedynczo na rozgrzany olej smażyć na jasny kolor często mieszając aby się równomiernie smażyły. Osączyć z tłuszczu posypać solą i papryką lub innymi ziołami. Jeśli chcemy wyjątkowo chrupiące chipsy trzeba je rozsypać na dużej blaszce i podsuszyć w letnim piekarniku.
Do chipsów podawać różne dipy (ja zrobiłam z białego sera zmiksowanego ze śmietaną doprawionego dwoma ząbkami przeciśniętego przez praskę czosnku, soli, pieprzu i słodkiej papryki). smacznego
dodane na fotoforum:
lunio 2009-09-11
i już jestem głodna , apetyczne i na pewno bez ulepszaczy..
Taka żona i mamusia to skarb......
lunio 2009-09-11
i był bigosik pyszny.....
yanisia 2013-09-28
Przecudnie to wygląda:) a powiedz mi proszę:) czy to ręcznie kroisz te plastereczki,czy w jakiejś maszynce? Pozdrowienia.