Domowe chipsy z sosem czosnkowym.

Domowe chipsy z sosem czosnkowym.

Ziemniaki pokroić w cieniutkie plasterki, wrzucać pojedynczo na rozgrzany olej smażyć na jasny kolor często mieszając aby się równomiernie smażyły. Osączyć z tłuszczu posypać solą i papryką lub innymi ziołami. Jeśli chcemy wyjątkowo chrupiące chipsy trzeba je rozsypać na dużej blaszce i podsuszyć w letnim piekarniku.
Do chipsów podawać różne dipy (ja zrobiłam z białego sera zmiksowanego ze śmietaną doprawionego dwoma ząbkami przeciśniętego przez praskę czosnku, soli, pieprzu i słodkiej papryki). smacznego

dodane na fotoforum:

ewita68

ewita68 2009-09-11

Domowe??? a jak je się robi??
Bardzo apetycznie wyglądają :))

konaga2

konaga2 2009-09-11

Prosimy o przepis. Wyglądają rewelacyjnie.

lunio

lunio 2009-09-11

i już jestem głodna , apetyczne i na pewno bez ulepszaczy..
Taka żona i mamusia to skarb......

misia51

misia51 2009-09-11

ŻYCZĘ MIŁEGO WEEKENDU ,WIECZORU I SPOKOJNEJ NOCY

lunio

lunio 2009-09-11

i był bigosik pyszny.....

alusi

alusi 2009-09-12

też bym takie zjadła,nawet wieczorkiem,mimo że kaloryczne:))pozdrawiam

kotyyy

kotyyy 2009-09-12

super pysznie
masz po prostu dar gotowania

theresa

theresa 2009-09-12

Witaj ...
Milego i slonecznego sobotniego dnia Ci zycze.

yanisia

yanisia 2013-09-28

Przecudnie to wygląda:) a powiedz mi proszę:) czy to ręcznie kroisz te plastereczki,czy w jakiejś maszynce? Pozdrowienia.

dodaj komentarz

kolejne >