50 dag mąki
15 dag mąki kartoflanej
40 dag margaryny
40 dag wiórek kokosowych
3 jajka
cukier waniliowy
30 dag cukru
łyżeczka proszku do pieczenia
Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym stopniowo dodać jajka oba rodzaje mąki z proszkiem do pieczenia,na końcu dodać wiórka kokosowe,wymieszać ręcznie(ciasto powinno być tęgie,ewentualnie dosypać mąki).Przełożyć do szprycy i wyciskać gwiazdki lub kłaść łyżeczką małe porcje ciasta na wysmarowaną blaszkę.Piec na złoty kolor ok.20 min.w200-220°C.
dodane na fotoforum:
cudolik2 2009-10-05
Lubię kokosanki,ale wolę kupować takie drobne ciasteczka,niż sama robić...takiego"lenia"mam na drobnicę;)))Miłej nocki!
ewelach 2009-10-05
ooo ale smacznie wyglądają:))
lunio 2009-10-05
uwielbiam...)
jaworr 2009-10-05
wspaniałe ciasteczka, a jeżeli nie ma podżeraczy to trochę wytrzymają w puszce.... :))0
magdabo 2009-10-06
Nigdy nie robiłam kokosanek , fajnie ,że przepis podałaś , napewno zrobię .... piekarnik mam nie zepsuty... hihihi
zofiam 2009-10-06
Bardzo lubię wiórki kokosowe,a ciasteczka bardzo ładnie wyglądają...