Krążki cebulowe w cieście z dipem

Krążki cebulowe w cieście z dipem

4 duże cebule
jajko
1/2 szklanki mleka
1/2 szklanki wody mineralnej
4 łyżki mąki
sól,pieprz
łyżka magi w płynie

Cebulę pokroić w grube plastry,podzielić na pojedyncze krążki.Odstawić na 15 minut.Mąkę zmiksować z jajkiem,mlekiem i wodą oraz solą,magą i pieprzem do smaku.Ciasto powinno mieć konsystencje gęstej śmietany.W cieście maczać krążki cebuli i smażyć na głębokim gorącym oleju z obu stron.Zrumienione wyjąć na bibułę aby osączyć z tłuszczu.
Podawać do czerwonego barszczyku,piwa lub z różnymi ostrymi dipami...
Ja zmiksowałam biały serek ze śmietaną cebulką i 2 ząbkami czosnku doprawiłam do smaku solą i pieprzem...

dodane na fotoforum:

kotyyy

kotyyy 2010-04-22

mniam-mniam

artdora

artdora 2010-04-22

Uwielbiam!!! A doprawione na ostro są rewelacyjne:))
Miłego wieczorku życzę:))

mleczko

mleczko 2010-04-22

APETYCZNIE STASIU:)

theresa

theresa 2010-04-22

nie jadlam .....

lunio

lunio 2010-04-22

nie jadłam ,ale jak kotyyy pisze mniam to pewnie tak jest:))))

ewabara

ewabara 2010-04-22

Na pewno pyszne....)))

dosiak

dosiak 2010-04-22

Apetycznie wygląda....nigdy jeszcze nie jadłam :)

kot54

kot54 2010-04-22

Nigdy nie jadłam a cebulę bardzo lubię.
Proszę o przepis.

halinag

halinag 2010-04-22

nie robiłam takiej cebulki

kazia53

kazia53 2010-04-22

Bozenko, Ty to masz swietne pomysly kulinarne! przekąseczka wygląda apetycznie :-)

jaworr

jaworr 2010-04-22

myślałam, że to kalmary.............
apetycznie wyglądają te krążki i zdrowe......:)))

vesper5

vesper5 2010-04-22

...przyznam się ,że jeszcze nie jadłam...:(((

kris13

kris13 2010-04-22

Musze je zrobić koniecznie...jakoś zapominam;))

magdabo

magdabo 2010-04-23

Jadłam i doskonale smakują ...))

kwiat56

kwiat56 2010-04-23

niby "nic" a takie smaczne

cuisine

cuisine 2010-04-27

Bardzo je lubię, choć ostatnio nieco o nich zapomniałam ;)
Najczęściej robię przy okazji owoców morza lub do smakołyków grilla - lubię je z sosem koperkowym na jogurcie lub z sosem tzatziki.

zoja54

zoja54 2010-05-11

Bardzo ciekawa propozycja na przekąskę...

dodaj komentarz

kolejne >