Składniki:
Kalafior, pół dużej główki, albo jeden mały
jajko, 1 szt
Bułka tarta, ok pół szklanki
sól, pieprz biały, gałka muszkatołowa, do smaku
natka pietruszki (posiekana), do smaku
olej, do smażenia.
Opis przygotowania:
1. Kalafior ugotować (najlepiej na parze, nie będzie taki mokry), zmielić, przestudzić. Dodać przyprawy, jajko, pietruszke i tyle bułki, ile trzeba by masa była plasyczna ale nie za gęsta.
2. Formować klopsiki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na złoty kolor, na średnim ogniu. Powstanie chrupiąca skórka i miękkie, delikatne wnętrze. Polecam, smacznego!
dodane na fotoforum:
ginusia 2009-09-29
fajny przepis, wegetariański:) napewno sprobuję:)
basikkk 2009-09-29
dziękuję:)) faktycznie tanie danie:) musze wypróbować;)
jeszcze raz dziękuję:**
christ 2009-09-30
Dzien dobry jak co zawsze z rana sle gorace mile pozdrowienia i dziekuje za odwiedzinki w mojej galerii jest mi nie samowice milo Cie w niej goscic co dnia pozdrawiam slicznie ladne zdjecie :-)))Christian pycha
matka50 2009-09-30
POZDRAWIAM W SŁONECZNĄ ŚRODĘ
:):):):):):):):):):):):):):):):):):):)
■ Gdy Jesteś świat się śmieje
■ Słońce świeci, wiatr nie wieje
■ Przy Tobie wciąż jest lato
■ PRZYJACIELU, dzięki za to!!!
hary55 2009-10-01
Słonecznego czwartku życze i zarazem smacznego
bjuty 2009-10-01
miami