Faszerowane papryki. :)

Faszerowane papryki. :)

Składniki:
papryki czerwone, 4 szt
mięso mielone, 0,5 kg lub trochę mniej
ryż ugotowany, pół woreczka
natka pietruszki posiekana, wg upodobania
świeże pomidory, 2 szt
cebula (mała), 1 szt
ser żółty, kilka plastrów
pieprz, sól, bazylia, majeranek, do smaku
jajko, 1 szt.

Opis przygotowania:
1. Papryki umyć, odciąć ogonki i wydrążyć.

2. Mięsko przyprawić, dodać surowe jajko, ryż i drobno posiekana cebulkę oraz natkę pietruszki. Wymieszać z obranymi ze skórki, pokrojonymi pomidorami.

3. Układać farsz w paprykach, przekładając plastrami sera (jak makaronem w lasagne), tak aby ostatnia warstwą był farsz.

4. Zapiekać w piekarniku ok 35-40 minut. Pod koniec zapiekania, położyć na wierzch po plasterku sera.

dodane na fotoforum:

anettah

anettah 2009-10-23

To jest pyszne robiłam kiedyś !

mezza

mezza 2009-10-23

Chyba mieszkalas,albo mieszkasz w Italii!
Super!

tosca

tosca 2009-10-24

No niestety, nigdy tam nie byłam... jeszcze... ;)

mezza

mezza 2009-10-24

aj to sie pomylilam,ale to co robisz to jak prosto z Italii,pozdrawiam!

tosca

tosca 2009-10-24

No to się cieszę! Widać "mam nosa" do kuchni włoskiej... :)

ulias

ulias 2009-11-05

Uwielbiam nadziewaną paprykę..

grazka

grazka 2010-01-21

mniam, mniam, zrobię u siebie

dodaj komentarz

kolejne >