Fasolka (prawie) po bretońsku ;)

Fasolka (prawie) po bretońsku ;)

Składniki:
cebula, 1 szt
kiełbasa zwyczajna, 2 szt (moje są duże)
pomidory w puszce, 1 szt
fasola w puszce biała, 2 szt
fasola w puszce czerwona, 1 szt
przecier pomidorowy, 1 szt
majeranek, pieprz, szczypta soli i łyżeczka musztardy, łyżeczka cukru, do smaku
olej, 1 łyżka.

Opis przygotowania:
Cebulę posiekać i zeszklić na oleju. Dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę, podsmażyć. Dodać pomidory i lekko je rozdrobnić, tak by zostały widoczne kawałki. Odsączyć i dodać fasolę. Gdy się zagrzeje, dodać przecier, a następnie przyprawy i musztardę. Zagotować i pałaszować! ;)

dodane na fotoforum:

ewita68

ewita68 2009-10-26

Uwielbiam, więc zaraz się zjawiam na obiadek :))

renatal

renatal 2009-10-26

JA też dzis gotowałam fasolke tyle że zwykłą pozdrawiam

ewa54

ewa54 2009-11-05

no to umre z glodu do 16tej, pozdrowionka

dodaj komentarz

kolejne >