Klopsy vel mielone - prawie klasyczne ;)

Klopsy vel mielone - prawie klasyczne ;)

Składniki:
mięso mielone (ja używam z szynki lub łopatki), 0,5 kg
jajko, 1 szt
namoczona w wodzie bułka, 1 szt
trochę startej surowej marchewki i selera, ok szklanki
posiekany szczypiorek, garść
sól, pieprz, mielone zielę angielskie (szczypta), do smaku
bułka tarta do panierowania i olej do smażenia.

Opis przygotowania:
1. Ze wszystkich składników robimy jednolitą masę. Formujemy klopsiki, obtaczamy w bułce i smażymy na oleju na złoty kolor.

2. Doskonale smakują z kartofelkami i buraczkami na ciepło. Smacznego!

dodane na fotoforum:

tina03

tina03 2009-10-28

pycha:)))))

ewapu28

ewapu28 2009-10-28

mnia mniam:)))podobny dzisiaj mialam obiadek!!!:))))

dodaj komentarz

kolejne >