Składniki:
pierś z kurczaka, duża podwójna
świeży imbir, kawałeczek
sól i biały pieprz, do smaku
syrop z ananasów lub brzoskwiń, pół szklanki
panierka (kokos, bułka tarta, płatki kukurydziane), wszystkiego po trochu
jajko, 1 szt
olej do smażenia.
Opis przygotowania:
1. Umyte mięso pokroić na kawałki, natrzeć solą, pieprzem i startym imbirem, zalać syropem i zostawić minimum na godzinę (najlepiej na noc).
2. Przygotować panierkę, tj. pokruszyć płatki, dodać kokos i bułkę (lepiej, żeby bułki było trochę więcej niż reszty). W drugim talerzu roztrzepać jajko. Obtaczać mięso w jajku i panierce, smażyć na złoty kolor.
3. Świetnie smakuje z młodymi kartofelkami i pietruszką oraz brzoskwiniami z zalewy, do których wkładam odrobinę borówek lub żurawiny. Smacznego! :)
dodane na fotoforum:
vesper5 2009-10-30
mniam, mniam...:)))