Sos żurawinowy z karmelizowaną w miodzie cebulką.

Sos żurawinowy z karmelizowaną w miodzie cebulką.

Składniki :
1 cebulka biała
1 cebulka czerwona
Konfitura z żurawiny – 4 łyżki
Miód – 2 łyżki
Cebulkę zeszklić na odrobinie oleju, dodać miód, smażyć około 2 minut, następnie dodać konfiturę z żurawiny i podusić jeszcze chwilkę. Idealnie pasuje do grillowanego lub smażonego mięsa wieprzowego.

Będzie do dzisiejszego obiadku:)

fot65

fot65 2015-11-01

Palce lizać...... jak zawsze bardzo ciekawa inspiracja....

delish

delish 2015-11-01

wspaniały! uwielbiam takie dodatki do mięs i podziwiam Twoją pomysłowość. Taki sos do drobiu też jest wyśmienity!

ewaiza

ewaiza 2015-11-01

uwielbiam sos zurawinowy

niusia1

niusia1 2015-11-01

super przepis i pyszny dodatek do mięsa;.pozdrawiam świątecznie;

choco13

choco13 2015-11-01

Uwielbiam zurawiny za cebula nie przepadam.

ewaeu

ewaeu 2015-11-02

sosik pycha....zamiast żurawiny można też dać śliwki (powidła ) ....też super...:):)

anad60

anad60 2015-11-03

Pyszny sosik .....

dodaj komentarz

kolejne >