Produkcja domowych dżemów rozpoczęta. Ja robię owoce z samym cukrem w następujących proporcjach: na 1 kg owoców daję 0,7 kg cukru, bez żadnych chemicznych substancji żelujących. Owoce z cukrem trzeba dość długo gotować, żeby dżemik był gęsty, klarowny i pyszny.
niusia1 2016-06-14
BRAWO TY! ja jeszcze nie robiłam,ale też nigdy niczego nie dodaję ;póki co to kompoty zaczęłam z truskawek
evita 2016-06-14
Zgadzam się... są pyszne... ale jak dobrze, że nie muszę ich robić...
Miłego wieczoru i pięknych marzeń sennych...
Pozdrawiam serdecznie... :)
astra40 2016-06-14
re: Ewuniu, ja też nie muszę robić dżemów, ale to sama przyjemność dla mnie:) A jeszcze większa przyjemność to możliwość późniejszego ich smakowania np. z bułeczką, czy chlebkiem własnego wypieku:))) Mniam...
oliwkaa 2016-06-15
wspaniałe dzemiki ;0)
babcia1 2016-06-16
ja dżemików mam skolko godno ..ale słoiczki masz super!!