,,Rewolucyjny,, pomysł bo podejrzany w programie Kuchenne rewolucje Magdy Gessler. Mignął mi w programie pomysł na robienie olbrzymich kotletów ze schabu karkowego ( czyli inaczej karkówki ) moczonej po rozklepaniu na kotlet w mleku . Do mleka wrzucona była pokrojona cebula. A że mnie aż korci by sprawdzać takie pomysły to szybko poszło. Co prawda kotlet zrobiłam tylko 1 i podając podzieliłam na porcje bo nikt z nas takiego ,, potwora ,, by nie zjadł. Eksperyment wart pracy- niech się schowają kotlety schabowe tym bardziej, że ostatnio schab jest odchudzony totalnie i jak , podeszwa,,.
Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni,,
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2014/12/mega-kotlety-ze-schabu-karkowego.html
dodane na fotoforum:
halinag 2014-12-13
Robiłam Grażynko...schab jest chrupiący po takim moczeniu w mleku i cebulce...dawno nie robiłam kotletów schabowych bo wychodziły jak podeszwa ale po programie MagdyG.uwielbiam je...pozdrawiam:))
bunia 2014-12-13
halinag- masz rację. Muszę wypróbować inne wersje. Wydaje mi się, że cały cymes jest w mleku. Spróbuję dodać do niego np zioła, albo płatki paprykowe albo inne przyprawy ( imbir, czosnek)- pewnie też będzie pycha.