Trzy srednie karpie (wieksze osci odkroic ) jak sa mniejsze to zmielic przez maszynke 2 x (sitko jak na mak) 3 marchewki , 3 male czerwone cebule tez.
Dodac 2 jajka , 3- 4 lyzki bulki tartej ,4-5 lyzek kaszy manny (masa musi byc zwarta ) aby kotlety nie rozlecialy sie na patelni ,2 - 3 lyzki natki pietruszki ,
2 lyzki sosu sojowego , pieprz ,sol
. Dobrze wyrobic , smazyc na wolnym ogniu .Ja polowe kotlecikow obtaczalam w bulce tartej ,polowe smazylam bez bulki .Wstawic do piekarnika srednio nagrzanego na 20 min .aby doszly
zoltar 2015-11-23
OOOO!!!!! Nowość-kotletów jeszcze z karpia nie robiłam-ale za to dość często klopsiki.
babcia1 2015-11-23
cudnie wyglądają!!
maria10 2015-11-23
...... wyglądają i smakują wspaniale.... jadłam kiedyś takie....wspaniałego tygodnia życzę:))))
evita 2015-11-23
Bardzo smacznie wyglądają...
Spokojnego wieczoru i dobrej nocy...
Pozdrawiam Izo ciepło... :)
ewaiza 2015-11-25
re;Moje pochodza z naszego regionu z podlasia ,
http://www.poranny.pl/magazyn/art/5557202,knyszyn-karp-krolewski,id,t.html