Slodkie co nieco

Slodkie co nieco

Rzekłabym, że bardzo słodkie co nieco... Dziś jestem zawiedziona. Masa, którą wielokrotnie robiłam rozjechała mi się między biszkoptami i herbatnikami. Zapewne to wina masła, bo tydzień temu miałam podobne doświadczenie u szwagierki, kiedy zamiast super tiramisu jadłyśmy ciasto...w pucharkach. Mam prośbę do tych, którzy z masami mają do czynienia na co dzień. Podajcie mi na priv jakie masło dodajecie, bo ja zaczynam wątpić w co niektóre firmy, które na opakowaniu umieszczają owe 82% tłuszczu. Z góry dziękuję.
A to moje ciacho jest niczym...4BIT ;)

betaww

betaww 2013-02-16

Beatko....a ja Ci napisze ,ze mam wymiary 80x60x80 uwiezysz?
zwroc uwage ,ze wszystkie masla maja teraz napis 82% tłuszczu........
Kiedyś było dobre w Biedronce z Warlubia ale teraz juz nie przychodzi to do sklepu....tylko Mlekowity.....

Pozdrawiam serdecznie.....****

szaman1

szaman1 2013-02-16

To ja powiem ,że ja mam najlepsze z własnej produkcji. Pozdrawiam :))

tesla

tesla 2013-02-16

Używam ResMlecz Trzebownisko. Ale to drugi koniec Polski, więc chyba nie masz szans.
Niedawno ResMlecz połączył się z Mlekowitą.

reni51

reni51 2013-02-16

pyszności.

stor55

stor55 2013-02-16

jak na razie to kremy maślane udają się mi z łaciatego z czerwonym listkiem i z irlandzkiego tylko bardzo drogie 6zł z groszami

kris13

kris13 2013-02-16

..też mi raz się krem nie udał i to był taki sam powód czyli masło...a teraz robiłam z masła extra (trzymałam krótko na kaloryferze) i była dobra ;):)

iwanka1

iwanka1 2013-02-16

Ja do masy kupuję osełkowe w Biedronce, zawsze jest dobre. W ogóle jem je na co dzień.
Pozdrawiam wieczorkiem i życzę spokojnej nocki:)))

frykasy

frykasy 2013-02-16

Ciasto wygląda na pyszne, polecam Masło Extra Staropolskie firmy Lacpol ze znakiem jakości Q, pozdrawiam:)))

lisowa

lisowa 2013-02-16

Ja używam masła śmietankowego extra,zawsze wychodzi. Żeby krem był dobry masło musi być miękkie i dobrze utarte (prawie na puch) zapewne to wiesz.Twoje ciasto nie wygląda źle na pewno jest smaczne,pozdrawiam życzę udanych wypieków..

inesss

inesss 2013-02-17

ja uzywam od lat masła extra łaciate czerwone-jest to jedyne masło które mnie nigdy nie zawiodło
jestem pewne ,że mimo rozjechanej masy na pewno było pyszne i wszystkim smakowało :)

ewaiza

ewaiza 2013-02-17

Moim zdaniem nie jest tak zle ,kiedys u mnie bylo gorzej .Znam ten bol i te nerwy ja tez sie nie poddaje jak cos nie wychodzi to robie drugi raz to tak zwany "test na mnie " co robie nie tak ,czasem zawini produkt ,a czasem Ja przedobrze. Milej niedzieli , pozdrawiam.

efrost

efrost 2013-02-17

oj tam, oj tam.., że się rozjechało? ważne, że smakowało, choćby i w pucharkach :) a co do masła, to kiedyś osełka z sobika było ok i duńskie niebieskie, teraz to chyba już nie ma prawdziwego..

dodaj komentarz

kolejne >